1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Loading...
4 personen
60 min
Tandoori paneer met mango salsa

Tandoori paneer met mango salsa voor een onvergetelijke Indiase avond, helemaal vegetarisch. 

Loopt het water u al in de mond? 

Ingrediënten

  • 500 gr paneer*

  • 2 kleine rode uien

  • 1 rode paprika

  • 150 ml yoghurt

  • ½ komkommer

  • 1 lente-ui

  • 1 rode peper

  • 4 takjes verse munt

  • Sap van 2 limoenen

  • Olijfolie

  • Peper en zout

*Paneer is een kaas die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. U kunt de paneer eventueel vervangen voor halloumi. 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.

  2. Snijd de paneer in gelijke blokjes van ongeveer 3 centimeter. Roer de tandoori kruidenpasta door de yoghurt in een kom. Voeg voorzichtig de paneerblokjes toe en roer voorzichtig door zodat alle paneer bedekt is met het tandoorimengsel. Zet de paneer 30 minuten in de koelkast zodat de smaken in kunnen trekken. 

  3. Snijd de paprika in gelijke stukken van 3 centimeter en de rode ui in partjes.

  4. Snijd voor de salsa de mango in fijne blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Hak de blaadjes van de munt. Verwijder met een theelepel de zaadlijst van de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de lente-ui fijn. Doe alle ingrediënten in een kom. Roer het limoensap en de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

  5. Rijg de paneerblokjes om en om met de paprika en rode ui aan de prikkers.

  6. Grill de paneerspiezen in de oven op 200 graden op de grill stand tot de groenten gaar zijn en de paneer mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 15 minuten. 

  7. Serveer de tandoori-paneer met de mangosalsa, basmatirijst en wat verse koriander.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons