Martin in Thailand

Hallo, mijn naam is Martin en ik werk als Manager Sourcing & Development voor Fairtrade Original. Mijn ouders hadden een kruidenierswinkel en een zuivelwinkel. Hierdoor was ik al van jongs af aan geïnteresseerd in producten, kwaliteit, marketing en verkoop.

 

Sterke partnerschappen smeden 

Ik ben in 1990 begonnen bij Fairtrade Original als coördinator van de Fairtrade Shops. Ik hield van deze baan, maar vanuit een andere achtergrond, mijn studie in de landbouw, groeide mijn interesse om de boeren en verwerkers te ondersteunen, daar waar smaak begint. In 1993 kreeg ik de kans om de overstap te maken naar Sourcing en Development Manager (toen nog Regiomanager Azië genoemd), wat naadloos aansloot bij mijn interesse.

Martin en Khun Samai in Thailand

Mijn focus ligt vooral op handelsketens in Azië, waarin we de succesvolle Thaise currypasta’s, de sambal, de sweet chilisaus en de jonge jackfruit en bananenbloesem produceren, om er maar een paar te noemen. Op basis van vraag uit de markt zoek ik nieuwe boerengroepen en fabrieken. Nadat ik deze heb gevonden, begeleid ik ze in het Fairtrade-certificeringsproces en help ik om hen klaar te stomen voor productie om te exporteren.

Martin en Khun Thunyarat met rode chilis in Sisaket, Thailand

Samen staan we sterk

Ik werk altijd met een team van lokale consultants, die hun eigen expertise inbrengen. We gaan een contract met hen aan om te werken aan problemen waarmee de producenten worden geconfronteerd bij de productie, logistiek, voedselveiligheid, traceerbaarheid en het milieubeheer. Mocht er een probleem zijn, dan analyseren we dit samen en maken we een plan om de situatie te verbeteren. 

Ook mijn collega’s op kantoor bij Fairtrade Original spelen hierin een belangrijke rol. Samen kunnen wij, iedereen in de handelsketen, eerlijke handel groot maken.

Waar smaak begint
Lees meer over ons